Szakmai gyakorlat

Szakmai gyakorlat

Last modified: 18. March 2024

A szakmai gyakorlat teljesítésére vonatkozóan kérjük minden esetenben a tárgyfelelelőssel/szakfelelőssel/szakkoordinátorral szíveskedjenek egyeztetni!

szakmai gyakorlat a képzésnek azon része, amely a felsőoktatási szakképzés, az alapképzési, a mesterképzési szak képzési és kimeneti követelményeiben meghatározott időtartamban a szakképzettségnek megfelelő munkahelyen és munkakörben lehetőséget nyújt a megszerzett tudás és a gyakorlati készségek együttes alkalmazására, az elméleti és gyakorlati ismeretek összekapcsolására, a munkahely és munkafolyamatok megismerésére, a szakmai kompetenciák gyakorlására.

szakmai gyakorlóhely azon jogi személy, gazdálkodó szervezet, amely felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben vagy mesterképzésben a felsőoktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodás, valamint a hallgatóval az Nftv. 44. § (1) bekezdés a) pontja szerint kötött hallgatói munkaszerződés alapján, az egybefüggő szakmai gyakorlatot biztosítja, és amelyet az Oktatási Hivatal a felsőoktatási intézmény adatainál szakmai gyakorlóhelyként nyilvántartásba vett.

Szakmai gyakorlattal kapcsolatos információk: Szakmai gyakorlati szabályzat 

Szakmai gyakorlat teljesítésével kapcsolatos útmutató:

Szakmai_gyakorlat_agrár képzési terület szakjain

Szakmai_gyakorlat_informatika_képzési terület szakjain 

Szakmai_gyakorlat_gazdaságtudományok_képzési terület szakjain 

Adatvédelmi tájékoztató céges szerződésekhez ITT érhető el 

Az Egyetem és a szakmai gyakorlóhely közötti együttműködési megállapodás sablonja, valamint a Hallgatói munkaszerződés minta ITT érhető el!