Gazdaságinformatikus

Gazdaságinformatikus

Last modified: 18. January 2024

Miért jó felsőoktatási szakképzésben tanulni?  
Elegendő időt kapsz arra, hogy végig gondold a jövőre vonatkozó terveidet, hogy közben az itt eltöltött két év munkája nagy nyereséget jelentsen majd az első alapképzési diploma megszerzésénél. A gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzés alkalom arra, hogy dönts a későbbiek során arról, hogy az informatikus szakma megfelelő-e számodra, vagy melyik másik gazdasági alapképzés lesz számodra a legjobb. Élhetsz a felsőoktatás rendszerében kínálkozó lehetőségekkel, egyetemista hallgatóként képviselheted hallgatótársaid érdekeit, kutatásokban vehetsz részt, számos közös rendezvényen építheted a kapcsolataidat és közben azt tanulod, amiről úgy érzed, hogy igazán neked való.  

Mire készít fel a gazdaságinformatikus képzés?
A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik ismerik az informatika alapelveit és módszereit, emellett tisztában vannak a gazdasági folyamatok szervezésének, irányításának, működtetésének alapelveivel és módszereivel. Értik a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási alapjait, a munka- és ügyvitelszervezési eljárásokat, a kontrolling módszertani alapjait. A képzés során megtanulod a számítógépek működésének elveit, a programozás alapjait, a számítástechnikai szolgáltatások működtetését, az informatikai biztonság legfontosabb elveit.  Egyszemélyben testesíted meg az informatikust és az üzletembert.  

A szakképzettség oklevélben történő megjelölése:
- szakképzettség: felsőfokú gazdaságinformatikus-asszisztens
- a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Business Information Technologist Assistant  

Képzési idő: 4 félév  

A képzés helyszíne:  
A képzés az egyetem Károly Róbert Campusán Gyöngyösön történik, amely gyönyörű környezetben, a Mátra kapujában található. A város közlekedési lehetőségei kiválóak, Budapestről is könnyen megközelíthető. A campus modern oktatási infrastruktúrával rendelkezik, épületei igényesen parkosított környezetben helyezkednek el.

Választható munkarend: levelező
A levelező munkarendű képzésben a hallgatók tanóráira péntek délután és szombaton kerül sor.  

Választható finanszírozási forma:
- magyar állami ösztöndíjas
- önköltséges  
Az önköltség mértéke: 250.000,- Ft/félév

Melyik MATE képzési központ kínálatában található a szak a jelentkezés során?
Műszaki és Informatikai Képzések Központ - MATE-TECH-INFO  

Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány

Mire van lehetőséged a képzés után?
Már a felsőoktatási szakképzés elvégzése után munkába állhatsz, de tovább is tanulhatsz. Ha a munkavállalást választod a gazdálkodó szervezetekben a jellemző munkaköröd lehet: informatikus munkatárs, rendszerüzemeltető, rendszerkarbantartó, fejlesztő.  

Továbbtanulási lehetőség alapképzési (BA/BSc) szakon
A felsőoktatási szakképzésben megszerzett oklevél minősítése alapján lehetőség van emelt szintű érettségi vizsga teljesítése nélküli továbbtanulásra a Károly Róbert Campus alapképzési (BA/BSc) szakjain: gazdaságinformatikus, gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, mezőgazdasági mérnöki, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, vidékfejlesztési agrármérnöki. A felsőoktatási szakképzésben teljesített tantárgyak (kreditek) egyenértékűség esetén beszámíthatók az alapképzésbe. A felsőoktatási szakképzési szak képzési területével azonos alapképzési szakon (pl. gazdaságinformatikus) történő továbbtanulás esetén a beszámítható kreditek száma legalább harminc, legfeljebb kilencven lehet.  

Kollégiumi elhelyezés:  
Levelező munkarendű hallgatóink kedvezményes térítéssel igényelhetnek szállást a Károly Róbert Diákotthonunkban.  

Bemutatkozik a Gazdaságinformatikus szak: >> cikkünk <<  

A szakról további tájékoztatás kérhető:  
Dr. Zörög Zoltán egyetemi docens, szakfelelős
E-mail: Zorog.Zoltan(kukac)uni-mate.hu

A felvételi eljárással kapcsolatos kérdésekben a Károly Róbert Campus Tanulmányi Osztálya ad tájékoztatást:
3200 Gyöngyös, Mátrai út 36. E-mail: felveteli.gyongyos(kukac)uni-mate.hu