A Campusról

A Campusról

Last modified: 18. October 2021

A Károly Róbert Campus épülete Gyöngyösön, csodálatos mátrai környezetben található. A gyöngyösi campus az agrár-, gazdaságtudományok terén és az informatikai képzési területen kínál felsőoktatási szakképzési, alapképzési és mesterképzési szakokat. Lehetőség van duális képzésre, továbbá a diplomával már rendelkezők részére szakirányú továbbképzésekre és felnőttképzésekre is.


A Gyöngyösi Károly Róbert Campuson öt előadóterem és számos kiválóan felszerelt számítógépes szemináriumi terem található. Az intézményhez tartozik a Hotel Opál, ami tanszállodaként is működik, valamint Gyöngyöshöz közel található a Tass-pusztai Tangazdaság, amely az agrárképzésben résztvevő hallgatók számára nyújt gyakorlati helyszínt.

Intézményünkben jól felszerelt könyvtár található, ahol nemcsak zavartalan tanulásra és olvasásra van lehetőség, de széles körben találhatsz szakirodalmakat és olvasmányokat is. Ha szeretnél meginni egy finom kávét, vagy csak beszélgetnél egyet óráid között, keresd fel a campus Klubját, ahol kellemes környezetben töltheted el szabadidődet. Ebédidőben sem kell messzire menned, hiszen a Károly Róbert Étterem minden nap változatos menüvel és A' la carte választékokkal vár.

Az Oktatási Igazgatóság munkatársai - ügyfélfogadási időben - szívesen fogadnak, válaszolnak tanulmányi ügyeiddel kapcsolatos kérdéseidre. Szeretnél külföldön tanulni és világot látni? A Nemzetközi Iroda munkatársai segítenek neked, hogy megtaláld azt az országot, ahol a legszívesebben töltenéd el tanulmányaid egy részét. A campus hatféle államilag elismert nyelvvizsga akkreditált vizsgahelye. Szeretnéd gyakorolni az angol nyelvet? Campusunkon 40 országból közel 150 nemzetközi hallgató folytatja tanulmányait, akikkel bármikor találkozhatsz és beszélgethetsz.


A főépületben található a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Hallgatói Önkormányzatának (GYKRC HÖK) irodája, ahol bármikor készséggel állnak rendelkezésedre hallgatótársaid, ha kérdésed adódna. A GYKRC HÖK tagjai nem hagynak téged unatkozni itt töltött éveid alatt: a legkülönfélébb hallgatói programokkal készülnek hétről hétre. Több öntevékeny kör áll hallgatóink rendelkezésére: a Bor Klub a kulturált borfogyasztás, a borászat és a gasztronómia világába kalauzolja az érdeklődőket. A Gyógynövény Klub rendezvényeire és külföldi szakmai utazásaira a gyógy- és fűszernövények iránt érdeklődőket várja. A MátraVidék Klub a vidéki térségek sajátos gazdasági-társadalmi folyamataival és a vidék fejlődését elősegítő eszköztárral ismerteti meg a hallgatókat. A Campus Vöröskereszt véradásszervezéssel és szociális tevékenységgel járul hozzá a társadalmi felelősségvállaláshoz.

A Kékestető felé vezető úton tíz perc sétára található a Károly Róbert Campustól az új építésű és modern Károly Róbert Diákhotel, mely két épületben összesen 436 hallgató elszállásolására képes, így nem kell aggódnod az albérletek, vagy a rendszeres utazás miatt, mert a diákhotelben minden jelentkezőnek biztosított a szállás. Két- és háromágyas szobák várják a hallgatókat, melyek egy része saját zuhanyzóval és mosdóval felszerelt, valamint minden szobában található ágy, íróasztal, szekrény, hűtő, éjjeli lámpa, zárható gardróbszekrény. Minden szinten két-két teakonyha biztosít lehetőséget a főzésre. Épületeink és diákhotelünk teljes egészében akadálymentesítettek.

A Mátra nyújtotta túrázási lehetőségeken felül minden hallgató számára díjmentesen vehetők igénybe sportolási lehetőségek a Károly Róbert Sportcentrumban, úgymint a foci, a tenisz, a ping-pong, a kosárlabda, a korcsolya, s emellett egy edzőterem és darts klub is várja a hallgatókat.

Kövess minket te is campusunk Facebook-oldalán!