Egy jó oktató hajlandó tanulni, akár a diákoktól is

Egy jó oktató hajlandó tanulni, akár a diákoktól is

Last modified: 30. May 2024

Jelenleg 3, de összesen 4 éve tanít a Károly Róbert Campuson. Hogyan lehetséges ez? Mely tárgyait oktatja a legszívesebben? Ha kedvenc országot kell választania, vajon nyelvtanárként az ő szíve is valamelyik angol nyelvterülethez húz leginkább? A láblógatás vagy az aktív kikapcsolódás tölti fel? Fentor Zsuzsanna nyelvtanár a vele készített beszélgetésben ezekről is mesélt.

 

Ebben az évben, így kerültem a gyöngyösi campusra

2021 szeptemberében kezdtem el a Károly Róbert Campuson tanítani – másodjára, a 2010-2011-es tanévben ugyanis már dolgoztam az akkor még Károly Róbert Főiskolán.

 

Kedvenc oktatott tantárgyam

A szaknyelvi tárgyakat kedvelem a legjobban, mert kihívást jelent, hogy minden alkalommal hasznos és érdekes témákat érintsünk. Emellett a külföldi hallgatóinknak tanítok magyart, mint idegen nyelvet. Ez is sok örömöt okoz. Jó érzés látni, hogy ezeken az óráimon az afrikai és ázsiai fiatalok nem egy világnyelv, hanem a magyar elsajátításán dolgoznak.

Ezt tartom fontosnak az oktatásban / szerintem ilyen egy jó oktató

Szerintem egy jó oktatási rendszer rugalmas és alkalmazkodik a kor kihívásaihoz, tehát a világhoz hasonlóan folyamatosan változik. És hogy milyen egy jó oktató? Lelkes, hajlandó fejlődni és tanulni – akár a diákjaitól is.

 

Hobbim, ez tölt fel

Az aktív pihenés tölt fel – például a túrázás, a kertészkedés és két éve kezdtem el jógázni, azóta heti egy vagy két alkalommal beépítem a menetrendembe. Mindezek mellett néha jólesik egyedül is lenni. 

Tengerpart, hegyek vagy városi kalandok? 

Tengerpart és hegyek.

 

Kedvenc országom: 

(UK) Egyesült Királyság és Ausztrália.

 

Kedvenc magyar városom:

Eger.

 

Édes vagy sós (már ami a nasizást illeti)? 

Mindkettő. 

 

Kávé vagy tea? 

Mindkettő.

 

Kedvenc íróm

Akinek a könyvét olvasom éppen.

 

Filmek vagy sorozatok?

Inkább filmek.

 

Kedvenc zenei műfajom (együttesem, énekesem)

Pop, reggae, instrumentális, klasszikus. 

 

szöveg, fotók: Fentor Zsuzsanna, Nagy Réka