Hírek

Content Viewer

Created on: 24. April 2023

Négy díj a 36. OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójából

Egy első, egy második és két harmadik díj a MATE hallgatóinak mérlege a 36. OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójában, amelyet a Selye János Egyetem rendezett meg 2023. április 19-21. között. A szekcióban a MATE tizenhárom hallgatója tizenegy pályamunkát mutatott be.

​​​​​​​Antalík Imre, az egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Karának dékánhelyettese korábban elmondta: 650 hallgatót vártak az eseményre, akik 602 dolgozatot mutathattak be 72 tematikus tagozatban. A dolgozatok értékelésére 50 különböző bírálóbizottság, zsűri vállalkozott, amelyekbe a Kárpát-medence 32 intézményéből 250 oktató érkezett a Selyes János Egyetemre.

Az eredményeket tekintve a Termelés-Szolgáltatás-ELM / Logisztika tagozatban 1. helyezést ért el Simon Rita; pályamunkájának címe: Környezeti fenntarthatóság a logisztikában – Energiahatékonyságot javító és környezetterhelést mérséklő közúti fuvarozás Magyarországon. Témavezetői: Dr. Zalainé Mészáros Kornélia és Dr. Bakó Tamás.
A Vállalatgazdaságtan / Vállalkozás tagozatban 2. helyezért ért el Kollár Kíra; pályamunkájának címe: Exploring the influencing factors of the entrepreneurship intention in context of Hungarian students. Témavezetője: Dr. Rudnák Ildikó.

A Számvitel, Kontrolling / Kontrolling, elemzés tagozatban 3. helyezést ért el Pupos Cintia, pályamunkájának címe: A szárazonállási időszak üzemgazdasági elemzése tejelő tehenészetben. Témavezetői: Dr. Borbély Csaba és Dr. Szabari Miklós.

A Területfejlesztés tagozatban 3. helyezést ért el Kelemen Réka; pályamunkájának címe: Románia középvárosainak gazdasági és társadalmi összehasonlítása Kárpátokon innen és túl. Témavezetői: Urbánné Malomsoki Mónika és Lőrinc Balázs.

Az egyetemi hallgatói tehetséggondozás legfontosabb fóruma április 27-én zárul Szekszárdon, a Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekció programjával, ahol a MATE tizenhat hallgatója fogja bemutatni kutatási eredményeit.

Szívből gratulálunk az eredményekhez!