Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2024 szeptember 18.

MATE-sok a gáton

Több ezer középiskolás és egyetemi hallgató vesz részt a Duna mentén az árvízi védekezésben. Ma a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatóiból, oktatóiból és munkatársaiból álló, több mint 300 fős önkéntes csapat tagjai is részt vettek a munkálatokban és töltötték a homokzsákokat Vácon és Szentendrén.

A Boris ciklon és az elmúlt hetek heves, özönvízszerű esőzései okoznak jelenleg is komoly nehézségeket számos európai országban, többek között Ausztriában, Csehországban és Lengyelországban. Magyarországon is az évtized legkomolyabb árhullámára készülnek a szakemberek, akik hétvégére várják a Duna tetőzését.


Az árvízvédelmi munkálatokhoz éppen ezért a hivatásos szervek mellett önkéntesek is csatlakoztak. A MATE Hallgatói Önkormányzata a HÖOK felhívására csatlakozott a kezdeményezéshez és egy nap leforgása alatt több mint 300 önkéntest toborzott a gödöllői, a budai és a gyöngyösi campusról. A hallgatókhoz az Egyetem munkatársai is csatlakoztak.

 

A hallgatók, oktatók és dolgozók a nap folyamán több száz homokzsákot töltöttek meg és pakoltak fel teherautókra.


A HÖOK az árvízi védekezésben részt vevő fiatalok munkáját 2025-ös EFOTT napijeggyel köszönte meg, valamint kreditet is kaptak a segítségükért.


szöveg, fotók: Nagy Réka