Hírek

Tartalom megjelenítő

II. Dr. Csomós Tamás Baráti Emléktorna

A MATE Károly Róbert Campusa adott otthont a II. Dr. Csomós Tamás Baráti Emléktornának.

A gyöngyösi esemény célja a 2021-ben, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem által hagyományteremtő szándékkal szervezett torna folytatása volt. A baráti versengés olyan szabadidős sportolási lehetőséget biztosított, melynek keretein belül a résztvevők méltóképpen emlékezhettek a 2018-ban tragikusan, fiatalon, 48. életévében elhunyt Dr. Csomós Tamásra.

A gyöngyösi campus egykori oktatójának és kancellárjának neve összefonódott a gyöngyösi felsőoktatással, ahol 1988-ban kezdte meg tanulmányait, majd 2016-ig különféle beosztásokban dolgozott az intézményben, emellett a gyöngyösi labdarúgás ikonikus alakja is volt.

A II. Dr. Csomós Tamás Baráti Emléktornán részt vett két egyetemi csapat, amik a MATE Károly Róbert Campusa és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (Tamás egykori munkahelyei) oktatóiból és dolgozóiból verbuválódott, valamint Tamás mindkét korábbi csapata is nevezett a tornára (Sikerre Számíthat SE, Goldwin Pluss).

Az eseményen körmérkőzéses formában minden csapat játszott valamennyi ellenféllel.

A lelátón szurkolóként jelen volt Tamás családja, fia pedig vállalta, hogy a torna folyamán minden csapat színeiben pályára áll egy alkalommal.


 

A II. Dr. Csomós Tamás Baráti Emléktorna végeredménye:

1. Goldwin Pluss
2. Sikerre Számíthat SE
3. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
4. Habil FC

 

Különdíjak

Legjobb mezőnyjátékos: ifj. Csomós Tamás
Legjobb kapus: Dr. Bujdosó Zoltán (átadta ifj. Csomós Tamásnak)

 

Az eseményről további fotók ITT találhatók.

szöveg, fotók: Nagy Réka